Vogelnestje vervolg

 

Dat vogelnestje van vorige week bleef bij me hangen van binnen. Hoe maak je een vogelnestje?  Hoe ziet het eruit? Wat is het verschil met een zwaantje in de ringen? Is het soms een andere manier van uitdrukken hoe je dubbelgevouwen hoog boven de grond iets in de ringen doet? Een vogelnestje was iets ingewikkelds op kop en dat kan natuurlijk niet in bad of toch wel?

Ik heb geen ringen, maar wel een bad en omdat ik liever in bad zit dan aan de ringen hang, tekende ik mijn pogingen om toch iets te doen waarvan je als kijker meteen zegt: ‘ja, natuurlijk dat is een vogelnestje in bad!’ Het vraagt alleen wat aanpassingen, zoals een snorkel, een beetje rek- en trekwerk en vooral rustig blijven doorademen.

Soms is het goed om de dingen ook van een andere kant te zien, dus niet ruggelings maar buiklings in het bad. Daarmee in de weer zijnd, stond de badkamer grotendeels blank.

 

Uiteindelijk ben ik erg tevreden uit het bad gestapt, heb mijn badjas aangedaan om bij te komen van dit alles in een gemakkelijke stoel.

Behalve dat ik er plezier aan gehad heb om me voor te stellen hoe een mens deze kunsten allemaal voor elkaar krijgt, kan ik mijn volgers aanraden om dit alles goed en aandachtig te bekijken. Er is hier in Groningen bij Bewegingswetenschappen onderzoek gedaan dat als je je een beweging goed kunt voorstellen dat er ook in het brein van alles geactiveerd wordt. Lees: je beweegt zonder uit je stoel op te hoeven staan! * Dit is erg praktisch en bovendien het scheelt veel dweilen, want dat al die kunsten die ik tekende onder de noemer ‘waterballet’ geschaard worden, is duidelijk.

* U kunt dit vinden in het boek ‘De geboren aanpasser’ van Theo Mulder: www.nnbh.com