Voor wie?

De medische achtergrond als basis, maar het erbij betrekken van een kunstzinnige blik als iemand met een specifieke klacht komt, voegt iets toe aan de fysiotherapeutische behandeling die procesgericht is. Wat laat uw houding zien? Benut u ten volle uw constitutie? Hoe is uw conditie? Heeft u zicht op uw mogelijkheden hoe u verborgen beweeglijkheid vrij kunt krijgen?

Samen met u zet ik een behandelingsstrategie uit om alle mogelijkheden van verborgen beweeglijkheid te wekken en om gericht gebruik van uw krachten te maken, zodat u uw lichaam weer als zo prettig mogelijk kunt ervaren. Klachten van hoofd, nek/schouders, armen, rug, bekkenbodem of benen zijn in een groter kader te plaatsen. Bepaalde over-belaste delen gaan zich ontspannen door onder-belaste onderdelen juist te activeren.

Zelf zicht krijgen op hoe uw bewegingssysteem kan functioneren, is een nieuwe dimensie van de fysiotherapie zoals ik die toepas. Ik heb gemerkt dat mensen er plezier in krijgen om te ontdekken hoe al hun lichaamsdelen met elkaar te maken hebben. Gaandeweg ontwikkelt u er spelenderwijs gevoel voor.

Verwacht geen heftige conditieoefeningen. Op een rustige manier leert u om uw grenzen te verleggen. Soms direct via bewegen, soms met behulp van massage om zonder woorden te ervaren waar te veel of te weinig spanning opgebouwd is. U gaat op zoek naar het algemeen welbevinden en dat kan u helpen om te leren omgaan met beperkingen die er soms zijn.