Goede vrienden

Personages uit een tv-serie ga je op een zeker moment als bekenden zien. Hoe langer een serie duurt, hoe meer je de karakters gaat beschouwen als goede vrienden.


Commissario Montalbano heeft een specifiek doelgericht loopje. Iedere moordzaak draait bij hem om scherp nadenken en goed eten, thuis en in restaurants. En natuurlijk is zijn liefdesleven problematisch, met een vriendin die zowel gelukkig als jammer genoeg op grote afstand woont. We zijn op Sicilië, waar moord en liefde worden gekleurd door zonnige straatjes en doorkijkjes op een blauwe zee.

Aangezien elke aflevering bijna twee uur duurt, nemen we tussendoor pauze om naar goed voorbeeld van de commissaris iets Italiaans te eten. Gelukkig zijn er maar liefst 37 episodes. Maar wat te doen na de laatste aflevering? Een Duitse Krimi, met … Bratwurst?