Terug naar het begin…

Terug naar het begin is de naam vaneen jaarlijks terugkerend festival in het noordoosten van Groningen. Het vindt plaats in en om eeuwenoude kerkjes in het gebied, grote kerken, zoals in Appingedam en kleine kerkjes op wierden in het omliggende land. Je fietst van optreden naar optreden.

Dit weekend was het weer zover. Met de trein naar Delfzijl, fiets mee. Over de dijk een stuk langs de kust tussen de schapen en lammeren door met een wijds uitzicht op het land en naar zee. Stralende zon, eerst geen wind, daarna wind mee. Later door de weilanden van het ene pittoreske plaatsje naar het andere met prachtige kleine voorstellingen in de kerkjes.

Tenslotte een ommetje door het dorp Krewerd, met een bewoner van het wierdedorp. Veel aardbevingsproblemen, maar toch blijft hij enthousiast vertellen over de schoonheid van zijn woonomgeving!