Kerstverhaal

Wat gebeurt er als bij twee mensen in hetzelfde huis de ene het liefst minstens één kerstboom in huis wil terwijl de ander er niet zo om geeft: het tradionele engeltjesorkest uit het Erzgebirge is voldoende.

Het versieren en na zo’n week de boom weer ontdoen van alle ballen en bellen, kost veel tijd. Hebben we daar wel zin in? We zien prachtige kerstkransen en dat is een mooi alternatief voor een kerstboom. Niet te veel gedoe, toch de geur van dennennaalden in huis. Dit jaar geen kerstboom maar een krans op tafel.

Maar het lot besliste anders: de grootgrutter had een overschot aan boompjes in potten. ‘Kiest u er maar eentje uit, meneer. Ze zijn gratis.’ Het boompje krijgt verse aarde en lichtjes. En zo geschiedde het: dit jaar toch weer een boompje met lichtjes buiten op de zandbak.