The Queen

Er is veel te zien bij die koninklijke uitvaart in Londen! De manier hoe de kist verplaatst wordt: de dragers lopen allen met de buitenste voet tegelijk naar voren en dan de binnenvoet. De kist blijft daardoor op één hoogte. In zuidelijke landen is dat niet zo, daar lopen ze allemaal gelijk links/rechts. Je ziet dan dat de kist op en neer gaat, in tegenstelling tot wat we nu zien: rust.

Op de route Buckingham Palace naar de Westminster Hall was ook iets bijzonders te zien bij het marcheren. De passen zijn vrij klein, beweging wordt ingehouden en het hele cohort deint van links naar rechts. Het tempo suggereert rouw. 

Als er bij een vrolijker gelegenheid gemarcheerd wordt, zie je vooral de op/neergaande beweging. Het observeren van hoe verschillend het lopen kan zijn, blijft boeien en dan heb ik het nu niet over ‘the ministry of silly walks’.