Brei-arm

In de fysiotherapiepraktijk was een brei-arm een bekend fenomeen. Een kwaal die ook bekend staat als tennis-, viool-, snoei- of pianoarm. Allemaal benamingen die aangeven dat het met een bepaalde bezigheid te maken heeft. Het breien werd minder populair en de breiarm kwam niet meer voor.


Wanneer je vingerbewegingen isoleert van het grote bewegen, dan geeft dat problemen. De neiging bestaat dat bij het breien de vinger- en polsbewegingen tegengehouden worden door een stijf tegen het lijf gedrukte bovenarm.


De breinaald hoeft niet klem gezet te worden door je ellebogen tegen je romp te drukken. Kijk eens naar een vaardige breister dan zie je dat alle gewrichten van de hele arm en schouder meebewegen als een geoliede machine. Ze ademt rustig door. Het oogt alsof er niets gebeurt en toch komt de trui af!