Zandbak

Stap voor stap uitgedacht: hoe maak je een zandbak? De omtrek van het betere hout, worteldoek op de bodem tegen onkruid. De plek uitgraven want een beetje diepte is wel fijn. Dan een deksel tegen katten en ter bescherming van het hemelwater.


Mannen onder elkaar aan het werk. De zandbak wordt tijdelijk afgedekt met een hoes. Er moet nog zand bij. Ook de deksel is nog niet klaar. Het begint te regenen. Het komt met bakken uit de hemel! Er ontstaat een plasje water op de hoes. Hozen! Helaas, het dekzeil heeft het niet gered, de zandbak lijkt een vijvertje. Wij graven kanaaltjes en het water stroomt naar de diepere kuiltjes, daar vangen wij het op. De zandbak is veranderd in een modderbak.

De deksel is intussen klaar en is met plastic bekleed. Hij rust op vier stenen in elke hoek, zodat er lucht bij kan. Het zand moet eerst drogen. Nog even geduld en dan kunnen we zandtaartjes bakken…