Fiets

Daar stond hij, achtergelaten tegen de lantaarnpaal voor het huis. Nog wel op slot gezet, maar niet met het hangslot. Dat hing treurig ongebruikt om de stang van het zadel. De achterband was lek.

Er gingen weken overheen. De fiets werd niet opgehaald, de fiets leek een beetje te verloederen. Die blik van ons ‘wat moet die fiets daar?’ deed ook geen goed.

Uiteindelijk de gemeente gebeld, er kwam een e-mail met de melding en een nummer met heel veel cijfers van de coördinaten van de betreffende plek. En toen ineens was de fiets weg, we missen hem nu een beetje…

Reacties

  1. Riemer schreef:

    Onze opa had een geweldige grote bizarre fiets. Het was natuurlijk een Gazelle. Als Winterswijker had hij zeker een Achterhoeks product. De herenfiets had niet onze gebruikelijke horizontale stang, maar was in plaats daarvan voorzien van 2 kruislings geplaatste stangen , zoiets als een X . Verder zat er een schakelmechanisme op dat ik verder nooit meer gezien heb. Een soort van driehoek met een pookje. De fiets zelf was grooooooot, maar ik was toen nog klein. Onze opa was wel heel lang, vooral als je lange groene loden jas voor je uit zag lopen. Een mooie herinnering!

Comments are closed.