Gingko biloba

Ons dagelijkse ommetje door het Noorderplantsoen is vooral kijken naar bomen geworden. Wij – de niet-kenners van bomen – zien vooral stammen en de kale skeletten. 


We herinneren ons de rondleiding door het park met onze vriend de bomenman. We groeten sinds kort het groepje cypressen en proberen uit te vogelen wat de verschillen zijn tussen de water- en de moerascypressen. Gelukkig staan er naambordjes op de bomen.


Waar stond die Japanse gingko? Een bijzondere boom die in het blad het gevederde van een naaldboom heeft. Toen we op die boom geattendeerd werden, lag er nog afgevallen blad op de grond. Waar staat die boom toch? Ik kijk omhoog en zie een bordje: Gingko Biloba of Japanse notenboom.

Reacties

  1. Sieberto schreef:

    Er staat ook een Gingko boom bij de gymhal in de Violenstraat! (En Paul H. heeft er ook één in zijn tuin)

Comments are closed.