Close

Net als in het Plantsoen is het ook overwegend bladloos in de tuin. Tegen de oostelijke hoge muur zijn de stammen en takken van de blauwe regen en de vijg goed zichtbaar.


Bij de blauwe regen draaien de takken rechtsom om elkaar heen. Het oogt als een mooi vlechtwerkje. Bij de vijg zijn stevige takken op sommige plekken als een dikke onontwartbare kluwen in elkaar overgegaan en versmolten. 

Deze twee muurbedekkers houden niet echt afstand van elkaar, toch zijn ze niet zo verstrengeld als de eik en linde uit het verhaal van Philemon en Baucis. Ze hebben vast weet van de corona-maatregelen en doen een beetje mee…

Reacties

  1. machteld schreef:

    Waar haal je het vandaan, Philemon!? Prachtig, kijk nu anders naar takken.

  2. Bart schreef:

    Er zijn twee types blauwe regen . Het eerste type zijn de blauwe regens die zichzelf met de klok mee (rechtsom) om palen en andere steunen draaien, dit is de Wisteria floribunda Het andere type draait zijn twijgen tegen de klok in (linksom), dit zijn de soorten Wisteria sinensis en Wisteria brachybotrys.

Comments are closed.