Warm

Met dit warme weer is het prettig om vroeg te ontwaken net als de kippen. Niet zo vroeg (zie stukje vorige week) wel redelijk vroeg om in de overgebleven koelte van de nacht de dag te beginnen.


Ik fiets naar de bakker door het Noorderplantsoen. Onze bakker is naar Frans voorbeeld vroeg geopend, door de week al om 7 uur ‘s ochtends. Het Plantsoen is nog in ruste, een enkeling laat de hond uit en er is een klein groepje sportievelingen zich aan het afbeulen. ‘Vooruit jongens, nog één minuutje!’ hoor ik de trainer roepen.

Er zit nog niemand in het gras of op het terras bij de vijver. Alleen zij is er en zit rustig in het zonnetje te genieten. Ik zie haar altijd zitten op dat enige plekje met zon tussen de schaduw van de bomen, het is het beeld van Mattheus Meesters: De Zonaanbidster wordt zij genoemd.