Verkeren

Het fietsen door de stad verandert snel. In de eerste corona-tijd was het bijna angstig stil en rustig, maar prettig om op de fiets een boodschap te gaan doen. Intussen nemen de studenten de stad weer in. Je moet opletten, want er wordt weer rechts ingehaald om maar iets te noemen.


Voetgangers steken gedachteloos de weg over ook zonder even om te kijken of er misschien iets aankomt. Verrassend om met een meisje van bijna zes naar buiten te gaan en haar horen zeggen: ‘Je moet eerst naar links, dan naar rechts en dan wéér naar links kijken. Als er niks aankomt, mag je oversteken…’ En dat deden we ook!


Er is een nieuw fenomeen: de elektrische scooter. Het verkeer wordt geluidloos. Ik kan toch niet ontkennen dat ik nog altijd erg vrolijk word van het gepruttel van een solex of een 2CV die af en toe voorbijkomt. Ja, voorbij…