Ruggen

Een mevrouw op een elektrische fiets stuift me voorbij. Opvallend hoe bewegingsloos haar rug is, alsof ze gewoon thuis naar de tv kijkt met haar rug tegen de leuning van een keukenstoel. Haar benen maken rustig hun rondjes zonder echt te trappen. Ze draait voor de show nog wat met haar benen en haar fiets doet alsof het een brommer is zonder geluid.

Wanneer ze het zadel ‘te hoog’ zou zetten en haar benen moeten reiken naar de trappers, dan zal haar onderrug wat actiever mee doen. Bij flink doortrappen, zoals bij de heuvel op of bij flinke tegenwind – de elektrische hulp uitzetten – dan komt de voorwaartse beweging, meestal met een royaal gebogen rug, ook door.

Op een elektrische fiets loop je het risico om die specifieke bewegingen te missen, tenzij de vermoeidheid toeslaat bij een lange tocht of als de batterij voortijdig leeg is…

Reacties

  1. Henny schreef:

    Nou de schrik als je langs een spiegelende ruit rijdt
    Is ook niet mis! Zo krom als een mens op de fiets kan zitten.
    En wat dacht je van het fietsen vanuit de schouders en de armen Ipv met de benen??? Kan natuurlijk niet echt, maar soms voelde het zo. Zonder de ebike
    toen nog.

Comments are closed.