Ritme

Iedereen heeft gewoonten en ritmes. Neem het waak-en slaapritme. Er zijn matineuze types en langslapers. De een gaat vroeg naar bed en de ander juist weer niet. Er zijn mensen die veel slaap nodig hebben en mensen die aan weinig slaap genoeg hebben.


Hoe duidelijk dat is, merk ik aan den lijve. Vroeg opstaan (en wat is vroeg?) is niet mijn ding om het maar zo te zeggen. Ik vond een briefje van mijn moeder met instructie voor mijn oma toen ik daar als baby ging logeren: ’Voorzichtig wakker maken, in een lauw zitbadje zetten anders is ze niet te genieten!’


Ik moet bekennen dat het zitbadje te veel tijd kost, maar rustig ontwaken is wel iets wat voor mijn omgeving belangrijk is om te weten…

Reacties

  1. Machteld schreef:

    hahah, lief zo’n briefje!
    Ja, ik hoor bij die andere groep, 8 uur in het bos met de hond!

Comments are closed.