Aardappel op een lepel?

Voor de sla gaan er twee eieren in een pannetje. Het ene ei kort in kokend water zodat het wit gestold is maar het geel nog vloeibaar, het andere ei wordt hardgekookt. In een kom olijfolie met witte balsamico azijn, een mespuntje suiker en wat mosterd, mengen met het dunne ei. Het stevige ei is decoratie samen met wat kappertjes op de groene sla.


Daar heb ik zin in en ik begin. Het ene ei moet eerder uit het kokende water, ik vis het er met een lepel uit en loop ermee naar de gootsteen om het onder koud water af te spoelen. Op het moment dat ik met dat ei op een lepel naar de kraan loop, herinner ik me verjaardagspartijtjes van lang geleden waar soms het spelletje aardappel op een lepel gedaan werd. 


Was het met een ei of met een aardappel dat je snel van de ene naar de andere plek moest lopen zonder het te verliezen? Een rauw ei dat van de lepel valt, geeft wel een lekkere kliederboel… meer voor het circus?