Thuis vervolg…

In deze tijd van het jaar is er veel nieuw leven in de tuin. Iedere morgen valt het me op dat er weer meer nieuwe blaadjes aan de appelbomen en vijg gekomen zijn. In de appelboompjes zie ik de eerste bloesem. Er bloeien allerlei voorjaarsbloemen.


Dan zie ik tulpen die ‘s morgens gesloten zijn en overdag in de zon hun bloemblaadjes wijd openzetten om ze ‘s avonds weer te sluiten. Het zijn tulpen die geel zijn met wat rood vermengd en een groen blad met een wit randje, zoiets als vanillevla met aardbeienjam.


De dubbele witte tulpen zijn niet zo bewegingslustig. Ze gaan rustig open, maar om tegen de avond al die bloemblaadjes weer te sluiten, dat is vast te veel gedoe. Niet alle blaadjes sluiten zich. Ik krijg een tip om net als Linnaeus een eigen bloemenklok samen te stellen.