Een goed begin…

Het nieuwe jaar is nog pril, de kerstspullen zijn terug in de doos, de kerstboom is afgevoerd. Ik krijg de kriebels en blijf opruimen. Er gaat van alles door mijn handen. Wat te doen met oude grammofoonplaten die al jaren in de speelgoedkist op zolder staan? Waarom bewaar ik Aagje Wolff en Betje Deken? In Sara Burgerhart ben ik ooit begonnen en bleef steken, maar de omslag van dat boek is mooi…

Niet alleen boeken kunnen uit de tijd raken. Het theeblad met theeservies op een dressoir is in vergetelheid geraakt, net als het pindastel, de vingerkommen en linnen servetten (al overweeg ik toch wel eens om het geërfde stapeltje te gaan gebruiken).


De oude bollenglazen, die al jaren ongebruikt in de schuur stonden, heb ik een tijdje terug in het donker van de meterkast met hyacintenbollen weggezet. Ze staan nu vrolijk op tafel verder uit te komen om binnenkort te gaan bloeien…