Paard en wagen

Vanmiddag – het is vrijdag – op de fiets naar de markt. Een van de toegangswegen naar de Vismarkt is de Kijk in ‘t Jatstraat. In de ochtend komt het wel voor dat een vrachtwagen de boel verspert door de bevoorrading van winkels. In de middag verwacht je geen file.

Wat bleek? Een paard en wagen ging rustig stapvoets zijn weg. Fietsers kunnen er niet voorbij vanwege de tegemoetkomers. Wat gaat zo’n paard dan traag! Of zijn we alleen nog maar snel gewend en bovendien dat je nu vaak rechts ingehaald wordt of dat er iemand van links nog net even voor je langs racet?

Ik verplaats me in gedachten naar een ongeplaveide weg: voor een fiets niet prettig, voor voetgangers, karren en koetsen is het een beetje uitkijken. Het moet ongetwijfeld een gezellig trage, maar óók een rommelige boel zijn geweest…

Reacties

  1. Ron schreef:

    Weet je wat de grootste maatschappelijke verandering was toen de paardentram werd vervangen door de elektrische tram? Het afschaffen van de gemeentelijke stalhouders en de mestvegers!

Comments are closed.