Een witte woensdag


Er is sneeuw gevallen. Het is wit buiten. Het is stil, stiller dan op een vroege zondagmorgen. Je hoort geen auto’s. Het is een film in zwart-wit buiten. Af en toe laten de eenden en ganzen je weten dat ze er zijn, zoals altijd.

Een enkele volwassene staat even stil om te kijken hoe mooi het buiten is. Iemand maakt een foto. Honden lopen anders. Auto’s moeten van de sneeuw ontdaan worden en de ruiten worden schoongemaakt met een krabbertje. Hopen dat het starten geen problemen geeft.

De gewone routine is wat van slag. Fietsers lopen naast hun fiets op straat. Er komen vrolijke kinderstemmen, gekleurde mutsen en jassen huppelen, er gaan sneeuwballen door de lucht…

Reacties

  1. Henny schreef:

    Is het niet wonderlijk dat door zo’n klein beetje sneeuw de wereld om ons heen heel even totaal anders wordt qua stemming.

Comments are closed.