Transformatie

Jip en Janneke hadden Tante Mies met een auto. Die auto was iets bijzonders in die tijd, kennelijk hadden de vader en moeder van Jip en Janneke geen auto. Jip en Janneke mochten mee in de auto, dat was feest!

Dertig jaar lang is hier in huis ‘de gymnastiekzaal’ een attractie geweest voor kinderen van familie en vrienden. Je kon in het wandrek klimmen, een glijbaantje maken door de bank schuin in het wandrek te hangen en op de trampoline of met ballen over de grond kegels omgooien en nog véél meer…

Intussen is de gymnastiekzaal (want zo werd de praktijkkamer door kinderen genoemd) getransformeerd tot tuinkamer met verschillende nieuwe functies. Hoeveel indruk de gymnastiekzaal gemaakt heeft, blijkt uit de tekening van Feline, die ze spontaan uit haar herinnering voor me gemaakt heeft. Alles is er, het bankje, de groene mat, de trampoline, zelfs de twee springtouwen die aan het wandrek hingen… maar haar eigen inbreng is een prullenbak. Veel beter dan de zak in de kast, wat ik praktisch vond.