Wad en wat

Een film over het Wad. Wat een contrast hoe een zeehond zich met zijn buik over het zand voortsleept en dan die strandlopertjes die hun lijf op van die dunne pootjes kwiek heen en weer bewegen.

De Bosatlas van de Wadden geeft niet alleen een beeld, maar ook veel informatie over het Wad. Het Wad is een en al beweging, niet alleen eb en vloed, droogvallen en volstromen, maar ook de eilanden verplaatsen zich!

Kortom iets meer kennis roept het verlangen op om de boot te nemen en met andere ogen daar rond te kijken. Ik loop toch liever als zo’n strandlopertje dan zoals een zeehond zich moeizaam met zijn buik over het zand verplaatst, al kunnen ze wel heerlijk op hun buik liggend van de zon genieten. Maar even op en neer zwemmen naar Schotland om een visje te gaan eten, dat doe ik ze niet na!