Pen en papier

In 1919 schreef mijn Opa aan Oma dat hij zich naar de trein zou spoeden om zijn brief mee te geven, dan kreeg ze hem dezelfde dag nog. Hoe romantisch! Mensen schreven elkaar brieven en er waren minstens drie postbestellingen per dag.

Wachten op de post, wachten op foto’s die ontwikkeld moesten worden, alles kostte veel meer tijd dan nu. De tijd, die je neemt om een brief te schrijven op mooi papier en met een (vul)pen, is kostbaar. Je moet er voor gaan zitten en er een kunst van maken!

 

 

De kattebelletjes, de spiekbriefjes, de briefkaarten en brieven, gedichten en de korte boodschappen zoals die bekend zijn van de sprekende beelden  in Rome, ze zijn tekenen van iets speciaals. Zeker als ze bij het opruimen ineens boven water komen en je meegezogen wordt in een andere tijd.