Het oortje

Herfst, we zijn elders. We hebben koffie gezet. Er hangen bekertjes in de kast.
Ik pak het rechte model bekertje, dat drinkt lekker. Het bekertje is wit van binnen. Zwarte koffie smaakt beter in kopjes die wit zijn van binnen. Koffiekopjes zijn bij voorkeur hoog en smal. Theekopjes zijn vijvertjes met een groot oppervlak en ondiep. Het afkoelen van hete thee is gewenst. Porselein past meer bij thee, koffie laat zich goed drinken in steen of aardewerk.

De volgende dag krijg ik de koffie (wel echte Hesselink Koffie natuurlijk) uit het bolle model bekertje voorgezet. Ik moet een contragewicht maken met het middelste kootje van mijn middelvinger en dat brandt vanwege de warme koffie. Oorzaak: het oor van het kopje zit op de verkeerde plek!

Kieskeurig? Nee, een verschroeid gevoel van een vingerkootje hoort niet bij een lekker bakkie koffie! Of zou de vormgever van dat bekertje een voorkeur gehad hebben voor koude koffie?