Witte plastic buisjes

Je ziet ze vaker, die mensen met kleine staafjes van wit plastic in hun oren. De eerste keer dat ik het zag, vroeg ik me af wat het zou kunnen zijn. Iets van na een operatie? Oordopjes tegen overmatig geluid en bovendien met een steeltje zodat ze makkelijk uit het oor te verwijderen zijn? Of zendertjes die dan zeggen: ‘Bij de volgende hoek slaat u links af.’

Die mensen bewegen zich net zo als iemand met oordopjes of een ander geluidgevend ding op je hoofd. Die mensen kijken niet op of om, ze houden hun hoofd relatief stil en volgen met hun benen de blikrichting van hun ogen, die op oneindig afgesteld staat. Ze schrikken wanneer je ze per ongeluk aanstoot.

Interessant om te observeren en te vergelijken met mensen die nog een mobiel in hun hand houden en zonder oordopjes in gesprek zijn…