Stil maar toch beweging

Vertoeven in een niet in kaart gebracht gebied zonder wifi, het kan ├ęcht nog in Nederland!

Het lijkt stil en afgelegen, maar je hoort elk halfuur het dieseltje. Bijna vergelijkbaar met een torenklok die de uren slaat, maar dan net even anders. Hoor je eerst de bel van de overweg en dan de trein, dan weet je dat de trein van rechts komt en hoor je eerst de trein en dan het geluid van de overweg, dan komt de trein van links. Halfuur-metingen dus zonder te weten welk halfuur het is. De trein zelf zie je niet, die gaat z’n weg door het bos.

Het bos tegenover het huis maakt ook geluid. Je hoort de wind aankomen en dan zie je dat de toppen van de bomen het geluid doorgeven. Toch heel anders dan hoe de bomen hier rond de vijver in het Plantsoen communiceren. Er blijft toch altijd een verschil tussen stad en platteland.