Achter de geraniums?

‘Achter de geraniums zitten.’ Waarom worden die planten in verband gebracht met mensen die weinig ondernemen? Waar komt die uitdrukking vandaan? Ik geniet van de scharlakenrode kleur van de geraniums, die hier vrolijkheid in de tuin brengen.

Het is bijzonder hoe planten bewegen. Ze groeien naar het licht, knip je de uitgebloeide bloemen eruit dan bedanken ze je met nieuwe bloemen. Ik zie het bij de rozen, maar ook bij geraniums.

Gelukkig ben ik niet de enige die van geraniums houd. Ik kwam een ware ode op de geranium tegen in Paustovski’s Boek der Omzwervingen. Hij ontmoet Gorkij die zegt dat geraniums in werkplaatsen, waar slotenmakers, schoenmakers en anderen hun beroep uitoefenen, de muffe lucht zuiveren.
Kortom wil je actief blijven, vergeet die mooie uitbundig bloeiende geranium niet. Tussen de geraniums dus!