Werk op straat

Al een tijd wordt er overal in Groningen aan de weg gewerkt. Deels vanwege de nieuw  aan te leggen zuidelijke ringweg, dat is bekend. Dat hier de stoep open gebroken wordt en daarna weer gesloten, kan daar toch niet mee te maken hebben. Ik zie een groene slang uit een gat in de grond omhoog steken.

Nu op zaterdag zijn hier om de hoek mannen aan het werk. Ik ga vragen wat ze aan het doen zijn:’Mevrouw, we leggen een kabel voor het internet. We werken ook door in het weekend, want maandag moet het af zijn.’

Het is een feit dat het werk deels machinaal gaat, maar ik zie ook veel handwerk. Mannen met een schep, die er echt mee scheppen. Mannen, die op hun knieën, handmatig de tegels leggen, zodat de stoep weer een mooi vlak trottoir wordt wat prettig belopen kan worden. Iets om eens aan te denken als ik straks achter de pc zit…