Vakantie

In mijn bagage zit altijd een tekenboekje. Nadat ooit mijn camera kuren kreeg, ben ik begonnen om indrukken weer te geven met een schetsje. Dit is een van mijn eerste schetsjes op een terrasje in Portugal. Ik had nog geen verfdoosje. Het bruin in dit schetsje is het restje uit het kopje met een espresso.

De ene keer lukt het schetsje beter dan de andere keer, maar als ik die boekjes doorblader dan komt de situatie en het moment van tekenen altijd terug, meer dan bij het terugzien van een foto.

Aan de kleuren herken ik de landen, Italië wil groenblauw en verschillende gelen, Duitsland heeft altijd bruin in het groen, bij ons is het groen meestal geelgroen. Dit jaar is het anders: in Drente geen zwartbonte koeien in een groene wei, maar bleke koeien in een savanne-achtige entourage…