Wandelen

Lopen is anders dan wandelen. Je loopt ergens naar toe, je hebt een gericht doel. Je loopt naar de kraan om je handen wassen, je loopt naar de bakker voor een vers broodje…

Echter wanneer je gaat wandelen dan doe je dat om je te verpozen. Dat kan heel actief zijn, zelfs met een doel zoals regelmatig een flink stuk lopen om aan de Vierdaagse mee te kunnen doen. Je wandelt langs het strand of je neemt de route naar Santiago de Compostella of wat dichterbij huis: gewoon een rondje door het plantsoen.

Het maakt een groot verschil met wie je aan de wandel gaat. Met kleine kinderen schiet je niet op. Ze zien zoveel onderweg en dat willen ze heel precies bekijken. Ook mensen die om wat voor reden dan ook niet makkelijk lopen, staan vaker stil en nemen de tijd om te zien wat er langs de weg te zien is dan wanneer je er stevig de pas in hebt en gericht op je doel afgaat. Voor alles is wat te zeggen, het is gewoon prettig om zo nu en dan een luchtje te scheppen…