Tekst en illustraties

Het is koud, vooral de wind maakt het koud. Ik ga te voet naar de stad, dan blijf je warmer dan op de fiets. Terwijl ik buiten loop, komt er een gedachte boven: ‘Als de grimmige noordooster waait‘. Deze zin herinner ik me van de rug op een oud kinderboek. Niet echt uitnodigend om dat boek gaan te lezen met zo’n titel waar ik het acuut koud van krijg Merkwaardig genoeg heeft die titel zich wel vastgehecht in mijn geheugen. 

Toen het lente werd op Oegehoek‘ stond ook in de kast. Dat boek heb ik niet weggedaan vanwege de mooie illustraties van H.G.C.M. Verstijnen. ‘Roswitha‘ is ook zo’n kinderboek van lang geleden met mooie illustraties B&I Midderigh-Bokhorst. 

De tekst van die oude kinderboeken is amper meer te pruimen. Daarentegen zijn de illustraties uit die klassieke jeugdboeken een genot om naar te kijken.

Ik vraag me af hoe dat zal gaan met deze weblogstukjes…