Hoed

In de trein van Groningen naar Den Haag komt een opvallend gekleed iemand binnen: Man met hoed. Die hoed heeft van opzij gezien een bijzonder gebogen rand. De man draagt een lange zwarte leren jas en beige sportschoenen. Mijn aandacht gaat vooral naar die hoed.

Later loop ik door Den Haag en tot mijn verbazing zie ik opnieuw iemand met hetzelfde model hoed lopen. Nu met een zwarte jas van soepel vallende stof eronder en helemaal onderaan glanzend gepoetste zwarte schoenen.  

Het lijkt alsof zo’n hoed met die naar beneden gebogen rand plechtig zijn weg gaat, alleen de beweging eronder verschilt. Het stoere lopen op sportschoenen naast het statige plechtig voortschrijden en toch allebei onder hetzelfde model hoed. Wonderlijk dat diezelfde hoed aanleiding geeft om naar schoenen en het voortbewegen te kijken…

Reacties

  1. Patricia schreef:

    Wat een leuke observatie!

Comments are closed.