Zitten vervolg

Hoe zitten jonge kinderen in de klas? Hoe zitten pubers? Ik maak me sterk dat hoe we zitten niet alleen afhangt van leeftijd of wat voor categorie je bedenken kunt, de omstandigheden tellen mee, de plek waar je zit, de zitplaats zelf en hoelang je dan daar vertoeft. 

Zit je achter de pc en doe je iets wat je boeit of ben je met opgewekte tegenzin bezig met iets wat moet? Of zit je in de bioscoop? Zit je aan tafel met heerlijkheden voor je neus of zit je je te vervelen tijdens een saaie vergadering? Domineert het zitten op smalle harde kerkbanken boven het concert of maakt het niets uit omdat je in de muziek gezogen wordt? Of zit je achter de piano of zit je in een orkest? Zit je een gezellige brief te schrijven aan tafel of zit je met een boek op de bank of in bed? Zit je krap met weinig ruimte in een vliegtuig en hoe zitten de stoelen van de NS? 

Er zijn zoveel verschillende omstandigheden waarin wij zitten en we zitten altijd weer anders. Het ogenschijnlijk statische zitten kan evengoed een uiterst dynamische bezigheid zijn.