Het linkshandige tuitje

Kijk een mooi pannetje om melk te koken of om havermout te maken. 

Ineens valt het me op dat ik, rechtshandig, het links vasthoud en in mijn rechterhand een garde of een pollepel heb om het uitgieten te begeleiden. Het valt me op dat het schenktuitje dan eigenlijk aan de verkeerde kant zit. 

Is dit misschien een steelpannetje voor linkshandigen? Of ligt het aan mij dat ik liever een garde in mijn rechterhand heb om niet alleen de melk maar vooral ook het schuim van de opgeklopte melk boven op de koffie te krijgen? Toch eens een linkshandige vragen om melk op te kloppen en het bij de koffie te gieten zonder mijn vraag van te voren bekend te maken…

Reacties

  1. Patricia schreef:

    Nooit aan gedacht, maar zo waar!

  2. Jaap Willems schreef:

    Dag Rike, Ik heb net zo’n soort steelpannetje. Mijn pannetje heeft 2 schenktuitjes. Eentje links en eentje rechts. Daar kan iedereen alle kanten mee op. Ik denk dat sommige pannenfabrikanten beter nadenken dan anderen.

Comments are closed.