Metamorfose vervolg

De tekening van de appelboom van vorige week klopt niet. Sterker nog, het is absoluut onjuist getekend! De boom met bloesem had in één en het zelfde beeld ook appels en appeltaart moeten laten zien! Daphne, heeft in het beeld van Bernini handen die al overgaan in takken met bladeren. Peter Vos heeft in zijn tekeningen mensen die overgaan in vogels direct zichtbaar getekend. Zij laten ons zien dat verandering een proces is wat zich geleidelijk aan voltrekt, alleen een scherp oog kan het zien. Zij verbeelden het.

Ik erger me altijd aan plaatjes in bewegingsboeken met twee verschillende houdingen met een pijl van de ene naar de andere situatie. Het gaat om wat er gebeurt tijdens die pijl en dat mis ik dan omdat de overgang abrupt is en nu deed ik het zelf! Ik probeer een herkansing…

Stoppen met fysiotherapie en naar tekenles? Of me toch maar blijven verwonderen dat massage zoiets is als beeldhouwen met levend materiaal? Iedere actie geeft reactie volgens de wet van Newton. Zowel door actief bewegen als door massage komt er een waarneembare reactie van het lijf. Het gaat alleen om de juiste prikkel en dat is de kunst van het vak!