Griep

Op z’n tijd heeft iedereen wel eens een griepje of een stevige griep. Hangen op de bank of toch maar weer terug naar je bed?  Er blijft niets over dan toe te geven aan de gedwongen lethargie, lamlendigheid en lusteloosheid.

Niettemin is het prettig om laagdrempelige documentaires te zien, een kabbelende film of om gewoon te kijken hoe de damp van de hete thee naar boven circuleert of te staren naar het prille groen van de bomen en hoe de voorbijgangers lopen inclusief hun honden. 

De landschappen, schilderijen en alle informatie die tot me komt, krijgen volop de tijd om te circuleren door mijn hoofd. Ik lig in bed maar tegelijk ben ik overal. Ik kom tot de ontdekking hoeveel aardige radioprogramma’s er zijn en hoeveel informatie ik opgedaan heb. Zonder die griep had ik dat allemaal gemist…