Concentratie

‘Jij houdt van lekkere dingen! Proef eens…’ Een glas met een blauwgroene vloeistof staat voor mijn neus. Het is geen sirop de menthe, dat is groener groen. Maar wat is het dan wel? Ruiken en proeven… Ik herken de geur: lievevrouwebedstroo. Waldmeister Getränkesirup staat er op het flesje.

waldmeister-kopieklein

Ik doe mee met een workshop bewegen. Aan de deelnemers wordt gevraagd om in een kring te gaan staan, handen vast, ogen dicht en zo je lijf te ervaren. Hoe voelen de handen van de mensen naast je, hoe stabiel sta je op je benen, trekt het ergens in je, waar zit je adem of heb je andere fysieke sensaties? De bedoeling is dat je gaat waarnemen hoe je in je verpakking past. Ook een soort proeven, zeker als op het eind van de sessie hetzelfde nog een keer gevraagd wordt om mogelijke verschillen te registreren. Handen los, een stap achteruit en ogen langzaam openen…

Het richten van je aandacht op één speciaal onderwerp kan best lastig zijn, maar het is altijd leuk wanneer het lukt, zoals met die groene limonade.