Elektrische fiets

De elektrische fiets of e-bike… er komen er steeds meer. Worden we lui? Het is handig als je een grotere afstand in de buitenlucht wilt overbruggen. Het is ook prettig wanneer je boodschappen doet en zware fietstassen hebt.

Gevaarlijk? Veel weggebruikers zijn nog niet gewend aan het beeld dat fietsen op een e-bike er gemakkelijk uit kan zien en dat daarom de snelheid onderschat wordt. Iets anders is dat je in de stad niet te snel moet fietsen omdat onze steden steeds meer op Napels gaan lijken. Napels? Ja, de stad van waaruit ik ooit een kaart kreeg met de tekst: ‘Hier helpen oude dametjes ons oversteken!’

elektrische-fietsen

De altijdwindmee-fiets heeft voordelen, net als de traditionele fiets. De ene keer wil je graag je spieren laten werken en de andere keer wil je dat wat minder. Fijn om de keuze te kunnen hebben of je de wind mee of tegen wilt. Vroeger door weer en wind naar school op de fiets had ik die keuze niet…