Nog meer zomer…

Dit jaar geen ‘long hot summer’, maar een ander soort zomer. Via de media horen en zien we dag en nacht berichten over de Olympische Spelen uit Rio de Janeiro: sport en met heel veel commentaar over ultieme prestaties, waar het om millimeters en om tienden van seconden gaat. Het speelt zich af op een niveau, waar de gemiddelde mens nooit aan toe zal komen. In mijn beroep heb ik te maken met wensen van de gemiddelde mens, die ook boven dat gemiddelde uitstijgt door het hebben van een persoonlijk ongemak. 

Een voorbeeld: iemand geeft aan dat achterom kijken pijnlijk is, vooral op de fiets is dat lastig. Bij linksafslaan is dat zelfs ronduit gevaarlijk. 

achterom kijken op fiets

Hoe kijk je achterom? Gebruik je alleen je nek, het bovenste stukje van de wervelkolom of zet je de hele wervelkolom in en wend je je romp naar links? Op de fiets kan je de linkerarm laten hangen om die totale draai nog meer ruimte te geven.

Ik heb een poging gedaan om het te tekenen, want horen en zien helpt om het beter te voelen… Bij het achteruitrijden in de auto, doen we het doorgaans efficiënt met de rechterarm op de leuning van de rechterstoel liggend, dan draai je vanzelf royaler met je romp en geeft dat minder gedoe. Desnoods gebruik je alleen de spiegeltjes, al word je daar niet soepeler van. 

Behalve dit voorbeeld komt er op 15 september nog veel meer aan de orde op het mini symposium ‘Op het andere been’. 

Informatie te zien op: http://eepurl.com/b6YEIz