Twee mesjes

Een aardappelschilmesje is voor aardappels schillen. Ik behoor tot de categorie mensen, die van een aardappelmesje (want zo noem ik het mesje) een universeel mesje maken en er van alles en nog wat mee doen. Soms gaat dat verkeerd. Een aardappelmesje is geen schroevendraaier of een opener. Ik wil wat lucht maken onder de deksel van een jampotje omdat ik dat niet open krijg en veel zin heb in een boterhammetje met eigengemaakte jam. Helaas, door het wrikken onder de rand van de deksel, breekt de punt van het mesje af…     (Het potje gaat wél open!)

 

Mesje kopieklein

Het geluk is mét het mesje en mét mij! Er is bezoek en het mesje komt ter sprake: ‘Geef maar mee, dan ga ik er een nieuwe punt aan slijpen voor je.’ En zo geschiedde…Het mesje ligt nog altijd heerlijk in de hand, het maakt niet uit dat het ietsje korter is geworden.

Mesje bijgeslepen kopieklein

Ondertussen kwam er een tweede mesje. Ogenschijnlijk gelijk met het oude mesje. Wat bleek? Stug, niet het lekkere gevoel. Bijzonder hoe een degelijk kwaliteitsmesje na verloop van tijd toch naar je hand gaat staan. Het nieuwe mesje ligt in de la voor als er bezoek komt en mee wil helpen met koken, maar mijn hand pakt het niet. Misschien is het meer geschikt voor linkshandigen?

Mesje kopieklein