Kerstmis 2015

Dit jaar is december anders dan anders. Ik heb de mooie lapis lazuli blauwe luchten gemist, zo vlak voordat het echt dag wordt rond Sinterklaas. Het is bovendien veel warmer dan we gewend zijn. Ik denk aan de december’s in de Tropen: in Tanzania lagen de herdertjes te puffen van de hitte, op Trinidad zag ik verlichte rendieren en toch overal die liedjes met iets met sneeuw of snow… Waarom willen we dat? Door sneeuw daalt de verstilling…terugkijken op het afgelopen jaar of juist de actie van al die dwarrelende vlokken en in beweging komen?

kerst 2015 kopieklein

Nu in een boek duiken, een film kijken, gezellig met veel mensen aan tafel en die grote puzzel van dokter Denker uit het Dagblad met elkaar oplossen, een wandelingetje, een museum en de lichtjes van de kerstboom zien…

sneeuwklokje kopieklein

Een rondje door de tuin. Geen sneeuw, wel de eerste sneeuwklokjes in bloei!