Entourage

Waar ben ik? Een verrassing soms ‘s ochtends bij het wakker worden. Lig ik in mijn eigen bed thuis of waar in de wereld ben ik op dit moment?

Er zijn locaties die iets met je doen. Ik hou van de sfeer van een atelier, een plek waar wat gemaakt wordt, waar van alles te zien is, soms met een specifieke eigen geur. Verf en papier, pennen, penselen, of hamers, schroevendraaiers en andere gereedschappen. Een wand met een kast met allemaal laatjes met spulletjes. Of destijds bij de tingieter, dat potkacheltje en al die mallen voor borden en kraantjeskannen. Of een dansstudio met de lichtverende zwarte vloer en een wand met spiegels, waarvoor een gordijn soms open en dan weer dicht geschoven wordt. (Niet te verwarren met een gymnastiekzaal!) Het podium van een theater en de coulissen met zware gordijnen, snoeren, licht- en geluidsinstallaties. Een gezellige keuken met mooi licht en waar een pan met draadjesvlees zachtjes staat te sudderen of waar alles al klaargelegd is om een taart te bakken. Maar ook een professionele keuken met veel roestvrij staal, grote ovens en fornuizen, een plek waar bedrijvigheid heerst.

fotostudio kopieklein

Ik word uitgenodigd om in de fotostudio van een kunstacademie te komen kijken. Er is niemand bezig, het staat klaar voor gebruik. Zwart en rood, grijs en wit, meer kleur zie ik niet in eerste oogopslag. Het voelt als in de coulissen van de schouwburg. Hier wordt gewerkt met beeld en licht. Weer anders dan in mijn beroep en toch zijn er raakvlakken. Mijn fantasie wordt geprikkeld…hoe is het hier wanneer er gewerkt wordt?