Noorderplantsoen

Het Noorderplantsoen is voor alle jaargetijden. Een tijdje terug schreef ik over de plotseling verschenen sneeuwpoppen, nu alles ontluikt komen groepjes mensen in sportieve kleding oefeningen doen. Rekken en strekken, krachtsoefeningen waarbij er soms iemand vreselijk hard staat te schreeuwen dat er volgehouden moet worden. Er zijn hardlopers en joggers, wandelaars en slenteraars, geconcentreerde meditatieve bewegers, mensen met ballen in actie, wielrenners en gewone of buitengewone fietsers. Voor ouders met kinderen, de hondenuitlaters en de mensen met een rollator of rolstoel is er ook nog plek. Iedereen komt in beweging op een eigen manier.

 

Noorderplantsoen 2 kopiekleinNoorderplantsoen 1kopieklein

 

 

 

 

 

 

Zodra de zon een beetje warmte afgeeft, zijn alle grasvelden bezaaid met zonaanbidders op dekentjes…rust en bezinning? Nu nog bootjes in de vijvers, want wat is er heerlijker dan op een hete dag te spelevaren op het water, maar zo warm is het nog niet.