Cruisecontrol vervolg

Vorige week vroeg ik me af of skiërs vanzelf bedreven zijn in het gebruik van cruisecontrol. Hoe zit het met zeilers, surfers, vliegers, bobsleeërs of wild-water kanoërs? Het zijn voorbeelden uit de sport waarbij ingespeeld wordt op de elementen water en lucht. Er is een beweging gaande en daar voeg je je in.

zeilers kopieklein

Een balspel is een heel ander soort sport, je begint zelf actief een beweging. Het is de vraag hoe lang die beweging gaande gehouden wordt. Ook het doel van een balspel is anders.

Tennissen kopieklein

Of zijn die sporten, die al in de oudheid bekend waren, juist de basis voor sporten waar het anticiperen op een al gaande beweging aan de orde is? Is een sport als langlaufen dan te beschouwen als een overgang tussen invoegen in een beweging en zelf een beweging inzetten? Het is mooi weer, de zon schijnt, tijd voor een gewoon wandelingetje…