Draai het wieletje nog eens om…

Een dag met schitterend voorjaarsweer. Een groep a.s. verkeersregelaars krijgt praktijkles. Gewoonlijk is het nooit erg lang te wachten voor het stoplicht op dat kruispunt. Nu met mankracht duurt het langer. Mooi om te zien hoe ingestudeerde gebaren in de praktijk toegepast worden. Ook hoe het verkeer eraan moet wennen. De reactie is trager dan met in bedrijf zijnde verkeerslichten.

Verkeersleiders kopieklein kopie

De vertraagde reactie is ineens heel duidelijk bij de introductie van een totaal nieuw gebaar. Met een blik van links maar rechts en zelfs nog iets verder omgekeken, draait de verkeersregelaar in spé zijn onderarmen rond zoals in het kinderliedje ‘Draai het wieletje nog eens om…‘ Auto’s blijven stilstaan, maar na een moment van verwarring zetten de fietsers zich van alle kanten tegelijk in beweging. Ik betrap me erop dat ik het liedje bijna begint te zingen. Ofschoon het een liedje is om de coördinatie te oefenen, laat ik die actie achterwege en trap lekker door op het ritme wat in mijn hoofd zit.

op de fiets kopieklein