Inactiviteit?

Vanmorgen was het stil en wit. Sneeuw brengt eerst stilte met zich mee. Toch duurt dat niet lang. Niks geen rust of inactiviteit: actie!

sneeuwpoppen kopieklein

Het Plantsoen staat ineens vol met sneeuwpoppen. De ouderwetse sneeuwman met een pijp en hoge hoed op. Een, die op een kat met vrolijke oortjes lijkt. Een winterpeen als neus blijkt het nog altijd goed te doen, net als de zwarte kooltjes voor de ogen en de mond.

sneeuwkat kopieklein

Wat ik me nu afvraag: hoe komt het dat er wel 37 sneeuwpoppen staan, alsof er een wedstrijd uitgeschreven is… Een Facebook actie of een tweet: “Ga je ook mee? We gaan ze verrassen. We maken een beeldentuin!”
Hoe dan ook, sneeuw maakt mensen actief: uit je stoel opstaan en naar buiten kijken, een wandelingetje door de verstilde stad, je stoepje vegen, van een heuveltje af met een slee of een sneeuwpop maken, kortom … voor elke leeftijd wat!