Op straat

Teruglopend naar huis loopt een lange jongen voor me op het trottoir. Hij heeft een bal bij zich. Hij begint spelletjes te doen met die bal, tegen zijn ene knie en tegen de andere, op de punten van zijn schoenen en met allerlei variaties weet hij de bal aan de praat te houden terwijl hij blijft doorlopen.

Voetballer op straat 1 kopieklein

Ik hou mijn pas wat in om te zien wat hij allemaal verzint zonder de bal te verliezen. Wat me opvalt is dat zijn bovenlijf eigenlijk niet zo heel erg meedoet, beetje krommig en zijn armen blijven wat strak naar achter getrokken.

voetballer op straat 2 kopieklein

Aan het eind van de straat, vlak voor het oversteken, vangt hij heel soepeltjes de verder omhooggetrapte bal op met zijn handen. Ik geef hem een compliment dat hij zolang die bal aan de praat heeft kunnen houden, hij lacht me toe en bedankt me. Zegt vervolgens:’Dit is wandelen voor jongeren, mevrouw!’
Voetballer op straat 3 kopieklein