Wonderlijke fenomenen

Hoe herkenbaar is het vage gevoel van irritatie, soms op het randje van nalatigheid, dat acuut kan omslaan in actie?

Wazig zien, de ondertiteling van een film niet goed kunnen lezen. Een lange tijd nog denken dat die film me niet echt kan boeien, dat ik mogelijk moe ben, of mezelf voorhoud dat ik liever luister omdat het goed is voor mijn begrip van het Engels. Ineens is het me duidelijk dat het onderzoek van een opticien wel eens wat op kan leveren: ik maak een afspraak voor een oogmeting.

tv kijken 001kopieklein

Dingen kwijt zijn en al zoekend ruim ik mijn hele huis op. Te veel binnen gezeten en dan die onstuimige behoefte aan frisse lucht om vervolgens op de fiets te stappen en uren weg te blijven.

Mijn iPadje wil een update en het lukt niet omdat er te veel opstaat wat ik er niet afkrijg. Mijn geduld om het zelf uit te zoeken raakt op. Tijd om op zoek te gaan naar iemand die er wel kaas van gegeten heeft…