Zicht

Mijn oog valt op een plaatje achterop een tijdschrift. Drie mannen van achter met hun rug, voornamelijk de bilpartij, getatoeëerd. Het zijn Maori’s. Ik moet aan een andere reclame denken, vrouwen in badpak met gekruiste bandjes op de rug en badmutsen op. In eerste instantie zie je meer van hetzelfde, bij beter kijken is niemand gelijk!

badpakken ruggen 001kopieklein

Tatoes hebben een symboliek of horen bij specifieke traditionele achtergronden, dat gaat te ver voor dit blog. Hoe verouderen die tatoes? Gaat alles zakken, hoe ziet het er dan uit? Dan bieden die badpakken een betere camouflage.

Maori's 001kopieklein

Eerlijk gezegd vraag ik me dat soort zaken niet af. Ik kijk naar die gestalten, de bouw en hoe ongelofelijk veel verschillen er toch bestaan. Ieder mens heeft zijn eigen verhoudingen en manier van bewegen wat zichtbaar is in hoe het lijf zich gevormd heeft. Schouderbandjes en tatoe’s vallen uit het beeld.