Kijken of niet?

Dat trapgat grijnst je als een diepe afgrond toe…

De natuurlijke reactie is dat je je afwendt en achterstevoren de trap af gaat, wanneer je erg graag naar beneden wilt. Loopt er iemand voor je naar beneden, dan is dat gapende gat weg en is die hindernis minder heftig geworden. Je ziet minder en voelt deste beter de vaste punten van de treden met je voeten en vastigheid van de leuning met je handen.

Van de bloesem van de kersenboom wil ik van bovenaf een foto maken. Ik haal het trapje uit de schuur, heb beide handen nodig om die foto te kunnen maken, steun met mijn benen tegen een stukje van de zijkant van de trap om de schijn van zekerheid te ervaren, ik vertrouw op mijn benen en voeten, kijk op het scherm en maak de foto.

kersenbloesem 4

Wonderlijk hoe ogen je gevoel van zekerheid beïnvloeden. Heb ik nu last of juist gemak van het zicht hebben op iets?